top of page

 EL CASC ANTIC DE LLEIDA

ELS MURALS

El primer que vam fer per a dissenyar el nostre graffiti va ser anar a una excursió al casc antic de Lleida per a veure diferents murals de diferents artistes, com Malakkai, Elisa Capdevila, Belin, entre altres… Vam analitzar:

  • Els colors, que tenien relació  amb els colors de l’entorn. 

  • El tipus de graffiti, que vam tenir l’ajut dels alumnes de l’itinerari IDEA. Tots eren il·lustracions, murals per ser més precisos.

  • També vam analitzar els elements destacables i el que ens va transmetre el dibuix.

El graffiti que ens va tocar és de Malakkai i està situat al carrer Carniceries. El mural no té nom (que ens consti). El tema principal és la unió de les persones amb la música. Els elements més destacables són el color de la pell de la protagonista (blau, lila i rosa), que el cabell de la noia torna a pujar fins al seu cap i el fil entrellaçat en els seus dits que connecta amb un petit pis on damunt hi seu un trompetista amb barret. A nosaltres ens ha transmès la idea de que el color blau i la seva expressió representen un estat de tristesa i de buit. En canvi, a la punta dels dits, on toca el fil que la connecta amb el pis on seu el trompetista, la pell se li torna d’un color més natural, i mostra que la música la humanitza d’alguna forma.

STOLPERSTEINE

Són petits monuments creats per l'artista alemany Gunter Demnig en memòria de víctimes del nazisme que estan repartides per varies ciutats del món. Aquests monuments són unes petites plaques de metall que es

fiquen al terra davant de la casa d’algunes de les víctimes. Estan col·locades per a que s’hagi acotxar-se per a poder-les llegir, mostrant així una senyal de respecte. Nosaltres vam poder visitar-ne quatre però a Lleida n’hi ha algunes més.

bottom of page